Desplaçaments amb autocar

CANCEl·LACIÓ MARXA BLANC I BLAVA 2018

COMUNICAT PENYA BLANC I BLAVA CARDEDEU                                                      13.08.2018

La Penya Blanc i Blava de Cardedeu va decidir en la seva Assemblea de 26 de gener de 2018 cancel·lar la MARXA POPULAR BLANC I BLAVA de 2018, que des de 1984 s’havia celebrat ininterrompudament i amb molt bona acollida per part dels participants,  arribant fins i tot a superar les 1.400 persones.

Des de 1984, la nostra Associació havia superat totes les adversitats que s’havia anat trobant en les diferents edicions (climatologia, coincidència amb altres esdeveniments, etc.)  però mai va deixar de celebrar-se. I és que 3 generacions de cardedeuencs i altres persones d’arreu han participat i col·laborat en aquesta Marxa que preparem amb tanta il·lusió.

Els preparatius de la Marxa solen començar al gener, quan els nostres col·laboradors comencen a planificar el circuit llarg i curt (15 i 10km), amb els seus punts de control, avituallaments i punts d’interès històrics i paisatgístic. En els mesos següents es realitzen intensament tasques per buscar patrocinadors (a qui estem infinitament agraïts!), publicitat (repartir flyers, enganxar cartells), gestió de proveïdors, neteja de trams de boscos, reunions amb col·laboradors, Policia, Protecció Civil…I també, tràmits burocràtics amb l’Ajuntament.

Malauradament, són un seguit de circumstàncies desfavorables relacionades amb l’Ajuntament les que han propiciat que enguany la Penya hagi hagut de prendre aquesta dolorosa decisió.

Ja farà 3 anys, tot i tenir la instància aprovada, el nou equip de govern entrant, mitjançant trucada telefònica, ens va comunicar que havíem de suspendre la Marxa per coincidència amb jornada electoral. Finalment, després d’una mica de soroll per part nostra la Marxa es va acabar celebrant.

Però el punt d’inflexió va ser l’any passat, quan tot i tenir sol·licitada l’aprovació del circuit des del maig, a 10 hores d’inici de l’activitat (29.09), no van ser capaços de gestionar un tema de repartiment dels efectius de Protecció Civil, alhora que ens van acusar de ser uns  irresponsables per muntar aquell circuit i que no ens eximia de responsabilitat en el cas d’algun incident de trànsit. A més a més, ens vam trobar canviat part del circuit interurbà sense el nostre coneixement.

No volem entrar en més detalls, però la llista és llarga. I és que quan envies e-mails i trucades i no tens resposta per part de l’Ajuntament, fa mal. I quan veus que a altres entitats se’ls posa tot molt més fàcil, també. Som un equip molt treballador i amb ganes de fer coses pel poble, però creieu-nos quan us diem que estem extenuats de trobar-nos tants pals a les rodes. Que més hem de demostrar si portem des de 1984 fent la MARXA BLANC I BLAVA?

En conseqüència, aquesta cancel·lació no es deu a la falta d’interès de participants ni de col·laboradors, sinó a la impossibilitat de preparar la prova amb unes mínimes garanties de col·laboració per part de l’Ajuntament.

No obstant totes les raons exposades, esperem  reprendre energies i tornar en un futur.

Volem agrair tanmateix el suport incondicional dels nostres col·laboradors, patrocinadors i participants.

 

Penya Blanc i Blava Cardedeu

Marta Castelló i Ramon Masjoan